Spatadertherapie

Spatadertherapie is hét alternatief voor reguliere behandelmethoden. De therapie richt zich op het verbeteren van de bloeddoorstroming van de benen. Deze verbetering bereikt de cliënt door:
  • het laten masseren van de benen;
  • het doen van oefeningen die de bloeddoorstroming bevorderen;
  • het volgen van leefregels die bevorderend zijn voor de bloeddoorstroming.

 


Verbetering van de bloeddoorstroming heeft niet alleen tot gevolg dat de spataderklachten afnemen en/of verdwijnen. Door de bloedstroom door de aderen voortdurend te stimuleren wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. In dat opzicht onderscheidt de spatadertherapie zich van traditionele behandelingen: de actieve benadering van de klachten door de cliënt biedt meer uitzicht op langdurend herstel.

Voordat we de therapie starten, is er een uitgebreide intake. Naast het opnemen van persoonlijke gegevens, dient deze vooral om een goed beeld te krijgen van de gezondheid en leefwijze van de cliënt. De gezondheidsstatus is belangrijk, omdat deze aanleiding kan zijn de behandeling aan te passen of om er zelfs van af te zien.
Naast het intakegesprek bestaat het eerste consult uit:

  • het geven van uitleg over de leefregels en oefeningen;
  • massage van de benen.

 

De vervolgconsulten bestaan uit een massage van de benen. Doorgaans wordt wekelijks gemasseerd, waarbij na verloop van tijd (ca. 6 weken) deze behandelfrequentie langzaam wordt afgebouwd. Het tempo van de afbouw is afhankelijk van de snelheid waarmee de klachten verminderen.

Zwangerschap:

In tegenstelling tot veel therapieën die tijdens de zwangerschap worden ontraden, is de spatadertherapie bij uitstek geschikt voor zwangere vrouwen.
De behandeling is vrijwel gelijk als de behandeling hierboven beschreven, met het verschil dat de behandeling wekelijks is tot aan de bevalling, waarna de therapie langzaam wordt afgebouwd.
Wekelijkse behandeling tot aan de bevalling is noodzakelijk, omdat gedurende de zwangerschap belangrijke hormoonspiegels en de bloedbelasting niet constant zijn.

 

Voor verdere informatie en dichtstbijzijnde therapeuten kijk op

www.spatadertherapie.com