Welkom op mijn site

 

Ik ben Anita Diesveld, 47 jaar, getrouwd met Stephan en samen hebben we een dochter Eva .

Van oudsher ben ik opgeleid tot verpleegkundige A(algemeen)+B (psychiatrie). Omdat ik het gevoel had dit beroep niet tot mijn 65 ste te blijven doen ben ik me gaan oriënteren “met in mijn achterhoofd” iets te gaan doen wat totaal niets met de zorg te maken had en te combineren was met mijn gezin.

Zo ben ik eerst aan mijn persoonlijke ontwikkelingsreis begonnen.

Zoals zovele op dit pad zijn me Reiki, Tarot,Voetreflexmassage, werken met Chakra’s, Ontspanningsmassages, Meditaties,Yoga enz. gepasseerd en heeft me in het “zijn” rijker gemaakt.

Door al deze ervaringen ben ik gaan beseffen dat ieder mens uniek is, niet standaard.

Daardoor is de naam Cocon ontstaan. Iedereen heeft een coconnetje om zich heen, je huisje. Dat coconnetje heb je nodig om je veilig en geborgen te voelen en je af en toe in terug te trekken en soms breekt je cocon open en vlieg je uit om rijker en rijper weer veilig in je cocon terug te keren.

Ieder mens heeft de aandacht nodig die afgestemd is op de behoefte van dat moment.

Ik vind innerlijke en uiterlijke balans van de mens erg belangrijk. En probeer dit in mijn praktijk tot uiting te laten komen. Achter de naam Cocon staat niet voor niets ėėnheid inverscheidenheid”. Daarom ook de diversiteit aan behandelingen in mijn praktijk.

Door 7 jaar binnen Kinder en Jeugdpsychiatrie gewerkt te hebben bleef het aan me trekken iets te doen voor kinderen die het moeilijk hebben in deze maatschappij. 

Daardoor ben ik een opleiding Kindermassage en Kinderyoga gaan doen. ( zie kindermassage)

Hierdoor werd ikzelf zo geraakt, dat het idee geboren werd om hier iets mee te gaan doen. Daarom is de workshop Innerchild( zie workshops) voor volwassenen tot stand gekomen. Want wij hebben tenslotte allemaal een kind(verborgen) in ons.En tenslotte moeten wij eerst werken aan ons eigen kind voordat we onze kinderen kunnen helpen te genieten van dit leven.

U ziet wel,

zowel kinderen als volwassenen kunnen bij mij terecht.
En samen gaan we kijken wat nodig is om je lekker en geborgen in je coconnetje te laten zitten.

 

Tot ziens

Liefs Anita